Bodros napsütés, selymes hajnal, lágy szellő, csendben ölelő. Távolban álmodó erdő, csivitelő lármák, pajkos kacaj, lassú csók, sárguló mező.

Ezek azok a szavak, amik inspirációként szolgáltak a KIKELET névre keresztelt napkeltés styled-shootunkhoz, amelyet két másik esküvői szolgáltatóval és egy szuper szerelmes párossal alkottunk közösen. Ennek a szerelem-gyereknek a születéséről szeretnék kicsit bővebben mesélni nektek, mielőtt elétek tárom teljes valóját.

Az egész Jucival kezdődött, amikor többszöri levélvátás után végre személyesen is megismerhettük egymást. Akkor említettem neki, hogy szeretnék egy styled-shootot, ahol valami fantasztikusat alkothatok más szolgáltatókkal szívem-vágyam szerint és szeretném, ha az egyik ő lenne. Abban egyetértettünk, hogy szeretnénk egyedit alkotni, bennem pedig már régóta érlelődött egy napkeltés fotósorozat így a két gondolat útja ezen a ponton forrt össze. Játékos vonalak és sárgás, vibráló fények játéka állomosozott a fejemben, tudtam, hogy mit akarok láttatni és azt is, hogy hogyan, mindaddig, míg valaki arra nem kér, hogy szavakba öntsem. A helyszín szintén konkrétum volt részemről, el sem tudtam volna képzelni máshol, mint a szerelem-hegyemen, Budaörsön. Örülök, hogy Juci és Letti feltétel nélkül bíztak bennem (vagy legalábbis jól tettették 😀 ) és hősként, hajnalok-hajnalán (én spec. 3:50-kor) felkeltek és összepakolva, felkészülve, nekivágtak velem együtt a hegynek, hogy a vágyott fényeim lágyan melegítse a lelkünket.

Lettit munkásságát már korábbról nyomonkövettem, mire Juci említést tett róla. Külön öröm számomra, hogy a sors úgyhozta, hogy a részévé vált a projektünknek és megalkotta a képeken látható csodálatos dekort és csokrot, amely úgy kellett a sorozatba, mint az ezer darabos kirakós egyetlen eltűnt darabkája, és ha már a kirakóshoz hasonlítom a történetünket, Juci és a tortája az a darab, amely kereste az eltűnt párját, mert kettőjük munkájának egysége pontosan egy egész, se több, se kevesebb. Mit is ér a kirakós két szerelemes, játékos fiatal nélkül, akit egységgé építik és megtöltik élettel? Szandi és Misi, hálás vagyok, hogy ilyen ritkamód szerelmesek vagytok egymásba és bevállaltátok értünk a hideggel való harcot és messzemenőkig kitartottatok és alázzattal fogadtátok minden kérésem. T ö k é l e t e s e k vagytok, így együtt meg pláne!

A fotózás hajnaláig minden egyes éjjel álmodtam valami retteneteset, például, hogy elalszom, elkésem, beborul, nem kel fel a nap, nincs ruha, elhordják a hegyet, stb. Humorosan hangozhat, de valóban elegendő a bukott sorozathoz néhány arra lebzselő felhő. Komolyan. Így amég fel nem sétáltunk kezünkben a láda dekorral, a drága ruhával, addig a pontig izgultam. Főleg, hogy előző nap reggel derült ki, hogy a korábban eltervezett ruha helyett végül másikat fog Szandi viselni. (Ennek apropóján a hegyet is elmentem leellenőrizni, biztos ami biztos 😀 ) Mindenesetre, 5:30-tól minden kételyem elillant, a szívem átjárta az elégedettség, a boldogság és az alkotói vágy, mindenki tette a maga szerepének megfelelő dolgát és 7:30-ra elkészült a teljes anyag, pont úgy, ahogy elképzeltem, megálmodtam anélkül, hogy szavakba öntöttem volna.

És íme azok az alkotók, akik mind maximálisan hozzájárultak a képek elkészültéhez: 

Blush Wedding Decor

FromJuci

Daalarna

Virdzso photo

Szandi és Misi